Vandaag de dag is communicatie belangrijker dan ooit. Daarnaast is er een diversiteit aan vormen en methoden om te communiceren, alsmede een variëteit aan ruimten. Om zowel een goede ruimtebeleving en het multifunctioneel karakter te realiseren is het noodzakelijk optimale Akoestiek en MediaTechniek te implementeren.
Bent u verantwoordelijk voor een optimale beleving van de multifunctionele ruimte en heeft u graag tevreden gebruikers, dan is deze cursus voor u!
Door bundeling van de verschillende disciplines nemen wij u, vanuit onze kennis en ervaring, mee in een verdieping van uw kennis en in een beleving die van onschatbare waarde is voor uw dagelijkse werkzaamheden. We leren u wat ruimteakoestiek precies is, hoe ruimteakoestiek integreert met audiovisuele installaties en hoe de spraakverstaanbaarheid verbetert zonder dat dit noodzakelijk veel geld kost. Een effectieve cursus die u verder helpt!
Wij zijn:
En we leren u over:
Omdat we weten dat akoestiek vooral een kwestie is van beleving, organiseren we deze boeiende dag in het Acoustic Experience Lab, een belevingscentrum voor geluid & akoestiek in Harderwijk. Een primeur! Want het lab is recent ontwikkeld.
Wanneer?
27 januari 2022
De verdiepingscursus is op 10 februari 2022
Waar?
Het Acoustic Experience Lab
Nobelstraat 16
3846 CG Harderwijk
De kosten?
€ 950,- per dag inclusief materiaal, live demo’s, koffie, thee, water en een heerlijke lunch!
Dat kan nu al, en dat is slim om te doen want het aantal plekken in het lab is beperkt!
In vervolg op deze introductiecursus wordt een verdiepingscursus gegeven op 10 februari 2022 waarvoor u zich nu al kunt inschrijven.
09:00 – 09:30 uur
Ontvangst & introductie
09:30 – 11:00
Diemer de Vries ‘Inleiding in de ruimteakoestiek‘
Stemgeluid of klank van een instrument wordt in een omsloten ruimte weerkaatst door wanden, plafond en de aanwezige objecten. In vaktaal: er wordt ruimteakoestiek aan toegevoegd. Deze toevoeging kan het klinkend resultaat zowel negatief als positief beïnvloeden. Een optimale ruimteakoestiek is afhankelijk van het type geluid zoals verschillende spraak- en muziekvormen. In multifunctionele ruimten – en dat zijn in de hedendaagse gebruikspraktijk vrijwel alle ruimten – dient de akoestiek dan ook variabel in te stellen te zijn. Dit is mogelijk door het treffen van bouwkundige maatregelen worden en door hoogwaardige elektro-akoestische systemen
11:00 – 11:15 uur Koffie
11:15 – 12:45 uur
Gert van Ginkel ‘Optimalisatie van de Informatieoverdracht‘
Het aanbod aan systemen en middelen is zo groot en verandert zo snel dat er bijna geen overzicht meer is. Hoe kun je dan de juiste keuzes maken? Hoe kun je in de ontwerpfase al rekening houden met deze aspecten, zodanig dat het gebouw op de toekomst is voorbereid?
Het verkrijgen van tevreden (ruimte-)gebruikers heeft alles te maken met optimaal ondersteunende middelen en een comfortabele omgeving. Kortom; door als gebruiker focus te kunnen houden en niet gehinderd te worden door omgevingsaspecten, in een wereld die verandert, waarin overzicht houden onmogelijk lijkt en het maken van de juiste keuzes uitdagend is, is deze cursus een aanvulling op uw kennis. Hoe kan je vanaf de ontwerpfase al rekening houden met deze aspecten, zodanig dat het gebouw op de toekomst is voorbereid?
Een optimale overdracht van informatie in een multifunctionele en comfortabele omgeving is een garantie voor tevreden gebruikers. De inrichting op basis van het functionele gebruik, de hiervoor benodigde infrastructuur en de inzet van AV middelen hebben een steeds grotere impact op bouwontwerpen. Multifunctionaliteit voor zowel de online als offline omgeving vereisen een gedegen plan vooraf. Met de verkregen kennis in deze cursus bent U in staat om vanaf eenvoudige vergaderruimten tot en met een college- of conferentieruimten een plan te maken als het gaat om (elektro-)akoestische aspecten, de infrastructurele voorzieningen en het belang hiervan.
12:45 – 13:45 lunch
13:45 – 15:15 uur
Jan Bril ‘Integratie van ruimteakoestiek, actieve akoestiek en audiotechniek tijdens het ontwerpproces‘
De akoestiek en audiotechniek is bepalend voor het goed en prettig kunnen gebruiken van de ruimte. Daarom is het verstandig om al in een vroeg stadium van het ontwerp de akoestiek en techniek mee te nemen zodat een optimaal eindresultaat wordt gerealiseerd. In dit deel van de cursus gaan we dieper in op de praktische werkwijze om de juiste akoestiek en audiotechniek vanuit technisch en budgettair perspectief te waarborgen in het ontwerpproces. Hierbij zien we praktijkvoorbeelden van hoe het goed gaat en ook voorbeelden van minder goede ontwerpprocessen en de gevolgen daarvan.
15:15 – 15:30 koffie
15:30 – 17:00 uur
At van den Heuvel ‘(Variabele) elektro-akoestiek in de praktijk‘
Aan de hand van de beginselen van elektro-akoestiek, praktische voorbeelden en demonstraties zal worden uitgelegd hoe geluid in ruimten met behulp van elektroakoestische middelen kan worden geoptimaliseerd. Ook zal worden toegelicht en gedemonstreerd hoe akoestiek elektronisch variabel kan worden gemaakt.
Toepassingen van deze actieve akoestiek in verschillende typen zalen en kerken zullen de revue passeren en nader worden toegelicht.
Voor informatie kunt u bellen met T 088-6818820