Cursus Akoestiek & Mediatechniek in multifunctionele gebouwen

Cursus Code
001

Een optimale akoestiek voor elke situatie in één ruimte? Dat kan!

Elke ruimte heeft zijn eigen akoestiek. En die bepaalt uw beleving van het geluid. Hoe combineer je een ideale akoestiek voor elk evenement met de noodzaak om een ruimte multifunctioneel in te zetten? Met een goed ontwerp en een mooi samenspel tussen bouwkundige en media technische voorzieningen kunnen we dit in eigen hand houden!

In een tweedaagse cursus brengen wij jaren van ervaring in ruimte akoestiek voor u samen. Profiteer van de praktijkkennis van 4 unieke sprekers:

Zij nemen u mee op de weg naar een succesvolle beheersing van de ruimte akoestiek! In twee dagen leert u

  • de beginselen van zaalakoestiek en elektro akoestiek;
  • de toepassing van mediatechniek en infrastructuur;
  • hoe akoestiek is aan te passen aan de eisen van een evenement;
  • praktijkvoorbeelden met een live demonstratie;

U krijgt achtergronden, verdieping en praktijkvoorbeelden. En omdat akoestiek vooral een beleving is, eindigen wij met een live demo flexibele zaalakoestiek!

Een actuele cursus voor architecten en ontwerpers, gebouwbeheerders van multifuctionele ruimtes en andere geïnteresseerden die hun kennis willen vergroten op het gebied van flexibele ruimteakoestiek.


Data

Nog geen datum bekend

Locatie

Hotel Villa Ruimzicht & Schouwburg Amphion, Doetinchem.

Het is mogelijk te blijven overnachten. Bel 088-6818820 voor reserveringen.

Kosten

1450 euro exclusief btw

Aanmelden kan hier.


Wilt u deze 2 dagen in stijl afsluiten met een bezoek aan de wereldberoemde Staatsopera van Tatarstan Carmen in Schouwburg Amphion? Reserveer dan alvast uw kaarten.

Voor informatie bel 088 6818820


Agenda

Dag 1

09:00 – 12:00 uur

Diemer de Vries     Inleiding in de zaal- en elektro-akoestiek

Hoe kun je zaalakoestiek meten? En hoe kun je die meetresultaten relateren aan de luisterkwaliteit? En is de akoestiek van een zaal-in-ontwerp te berekenen?

Stemgeluid of klank van een instrument wordt in een omsloten ruimte weerkaatst door wanden, plafond en de aanwezige objecten. In vaktaal: er wordt zaalakoestiek aan toegevoegd. Deze toevoeging kan het klinkend resultaat zowel negatief als positief beïnvloeden. Een optimale zaalakoestiek is afhankelijk van het type geluid zoals verschillende spraak- en muziekvormen. In multifunctionele ruimtes dient de akoestiek dan ook variabel in te stellen te zijn. Dit is mogelijk door het treffen van bouwkundige maatregelen en door hoogwaardige elektro-akoestische systemen.

12:00 – 13:30 uur

Lunch

13:30 – 16:30 uur 

Gert van Ginkel     Systeemintegratie en audiovisuele distributie‘

Het aanbod aan systemen en middelen is zo groot en verandert zo snel dat er bijna geen overzicht meer is. Hoe kun je dan de juiste keuzes maken? Hoe kun je in de ontwerpfase al rekening houden met deze aspecten, zodanig dat het gebouw op de toekomst is voorbereid?

De apparatuur, infrastructuur en distributie van informatie hebben een steeds grotere invloed op het bouwontwerp. Bij complexe bouwprojecten vormen de technische systemen daardoor in toenemende mate een uitdaging. In dit blok komen op een heldere en pragmatische wijze het ontwerp, de implementatie en realisatie van de techniek tijdens de bouw van een functioneel gebouw aan bod. Een werkwijze waarbij technische systemen vooral multifunctioneel zijn en een bijdrage leveren aan stabiele en vloeiende informatieoverdracht voor de gebruikers.

Dag II

09:00 – 12:00 uur 

Jan Bril      Integratie van zaalakoestiek en elektro-akoestiek tijdens hetontwerpproces

In zijn presentatie heeft Diemer de Vries laten zien wat akoestiek is en hoe deze akoestiek bouwkundig en elektro-akoestisch te beïnvloeden is.

In dit gedeelte van de cursus gaan we dieper in op de praktische kant van het gebruik van zaalakoestiek en elektro-akoestiek, een belangrijk aspect bij de waarneming en beleving van geluid in een ruimte. Hierdoor wordt duidelijk hoe je akoestiek in het ontwerp- en bouwproces kunt waarborgen en zie je praktijkvoorbeelden van hoe het goed gaat en de valkuilen die je tegenkomt vanuit zowel technisch als budgettair perspectief.

12:00 – 13:30 uur    

Lunch

13:30 – 16:30 uur

At van den Heuvel        Variabele elektro-akoestiek in de praktijk

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zal worden uitgelegd hoe de akoestiek van een zaal met behulp van een elektro-akoestische installatie kan worden geoptimaliseerd en variabel worden gemaakt. Verschillende typen zalen en kerken zullen daarbij de revue passeren.

Oplossingen voor het publiek in de zaal en voor de musici op het podium worden besproken en er wordt verder ingegaan op de (on)mogelijkheden van elektro-akoestiek. Ook gaan we het hebben over de inpassing van elektro-akoestische systeemcomponenten in de architectuur. Aansluitend aan dit blok kan in Schouwburg Amphion een live demo elektro-akoestische variabele akoestiek beleefd worden!

Ook zin om je vakkennis te vergroten? Meld je hier aan.

Met ons word je succesvoller in je werk!

Voor informatie T  088-6818820

 

 

Cursus Downloads:

Copyright © de geluidAcademie | Created by BUROJAN.nl